Dries Rombaut aan laatste seizoen bij Rembert Torhout bezig

Dries Rombaut: "We missen soms wat ervaring." © Foto JS
Redactie KW

Rembert Torhout won afgelopen weekend vrij vlot van staartploeg Marchin. Deze overwinning is zeker geen verrassing, maar toch kennen de Torhoutenaren een eerder wisselvallig seizoen.

Speler Dries Rombaut (27) meent de reden te kennen voor het gebrek aan regelmaat van zijn ploeg. “We hebben een jonge ploeg en we missen soms wat ervaring. Vaak beginnen we sterk aan een wedstrijd maar om onverklaarbare redenen sluipt er soms concentratieverlies in de ploeg. De constante ontbreekt in onze prestaties en dat is jammer.”

“We kunnen niet concurreren met de topploegen in de reeks”

Het is vrij duidelijk dat een plaats in de top drie niet meer haalbaar is voor de ploeg van coach Koen Devos. “Dit jaar zijn de ploegen in onze reeks ontegensprekelijk sterker dan vorig seizoen. We weten ondertussen dat we niet in staat zijn om te concurreren met de topploegen maar een plaats in de linkerkolom van de rangschikking is zeker haalbaar”, weet de oud-speler van Temse en Zedelgem.

“Door mijn drukke studies wordt het moeilijk om bij Rembert te blijven”

Dries Rombaut werkt momenteel aan zijn doctoraatsthesis maar kan voorlopig zijn drukke beroepsbezigheden nog combineren met zijn favoriete sport. “Door wat plak-en schuifwerk in mijn agenda slaag ik er momenteel nog in om deel te nemen aan alle trainingen. Volgend jaar wil ik mijn studies afronden en dan zal dat niet meer lukken. Het wordt dus hoogstwaarschijnlijk mijn laatste jaar bij Rembert.”

“Volleybal is altijd belangrijk geweest in mijn leven”

De spelverdeler van Rembert twijfelt echter nog over het verder verloop van zijn sportieve loopbaan. “Ik stop zeker na dit seizoen, maar of ik definitief een punt zet achter mijn volleybalcarrière laat ik nog even in het midden. Volleybal was altijd al een belangrijk deel van mijn leven en bijgevolg weet ik niet of ik het spelletje wel kan missen. Ik laat zeker nog ruimte om eventueel later terug te hervatten maar dan wil ik liefst op niveau blijven volleyballen. Uitbollen in een ploeg die in een lagere reeks uitkomt is echt niets voor mij”, besluit een overtuigde Dries Rombaut. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier