Dominique Baeyens : “We controleerden de wedstrijd volledig”

© BELGA
Redactie KW

Bondscoach Dominique Baeyens zag zijn Red Dragons dinsdag op het WK volley in het Poolse Krakau in hun tweede groepswedstrijd hun eerste zege boeken.


© BELGA

Puerto Rico werd met droge 3-0 cijfers opzijgezet. “We controleerden de wedstrijd volledig”, vertelde de bondscoach na afloop. “We namen vooraf een aantal opties in onze opslag en dan kan je als coach alleen maar tevreden zijn dat het ook loopt zoals je het vooropgesteld hebt.”

Dankzij de vier punten na twee speeldagen zijn de Belgische mannen bijna zeker van de volgende ronde. Bovendien is woensdag Frank Depestele het feestvarken van de Red Dragons, want dan viert hij zijn 37e verjaardag. Reden genoeg dus om te feesten, maar daar wil hij voorlopig nog niet van weten.

Biertje bij kwalificatie

“Nu nog niet. Misschien kan er zondag een biertje af als we ons gekwalificeerd hebben voor de tweede ronde”, lachte hij na alweer een mooie prestatie tegen Puerto Rico. “Kwamen we tegen de Amerikanen al dadelijk onder druk, dan konden we nu alle stress wegnemen door een schitterende start. Goede opslagen en bijzonder weinig missers: dat gaf ons vertrouwen. We hebben vrij constant gespeeld. Alleen die tien minuten rust moeten we blijkbaar nog beter verwerken, want in het begin van de derde set lieten we ons een beetje verrassen, ook al omdat onze tegenstander in een lichtjes gewijzigde opstelling op het terrein kwam.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier