Dominique Baeyens: “Simpel: Nederland moet twee keer winnen, wij één keer”

© BELGA
Redactie KW

Vrijdag en zaterdag staan de Red Dragons in de Antwerpse Lotto Arena in hun laatste twee wedstrijden in groep E van de World League volleybal tegenover Nederland.

België staat op kop, met één gewonnen wedstrijd meer dan Nederland. “Het is dus simpel: zij moeten twee keer winnen, wij maar één keer”, blikte coach Dominique Baeyens donderdag vooruit.

“Als we de Final Four halen, dan is het onze betrachting om die ook te winnen, zodat we volgend seizoen in de hoogste wereldgroep een plaats hebben. Bovendien spelen we dan een week later nog in Rio de Janeiro tegen de beste vijf landen uit die hoogste World League-groep. Maar laten we realistisch blijven en eerst de klus klaren tegen Nederland.”

“Nederland was in heel deze campagne de enige ploeg, die ons in een tiebreak kon verslaan. We boekten negen zeges op tien. Vorig jaar waren we met dit resultaat al geplaatst voor de Final Four. Nu is het nog wachten op de confrontatie met Nederland. Puur een kwestie van efficiëntie. Nederland speelt met het mes op de keel. In de heenronde wonnen wij onze tweede wedstrijd met duidelijke 0-3 cijfers, al moet ik toegeven dat we toen een zeldzaam niveau haalden en in anderhalve set geen fout meer maakten: niet in het blok, niet in aanval, niet aan de opslag. Onwaarschijnlijk en zeker geen maatstaf voor de matchen van dit weekeinde.”

Wij zijn eigenlijk ook een vriendengroep, die zich nooit gewonnen geeft en de resultaten liegen er dan ook niet om

Ook de Belgische spelersgroep heeft er vertrouwen in. Dat bevestigde aanvoerder Sam Deroo. “Wij hebben een relatief jonge spelersgroep, waarin het ontzettend goed klikt. Wij zijn eigenlijk ook een vriendengroep, die zich nooit gewonnen geeft en de resultaten liegen er dan ook niet om. Onze sleutel om te winnen, bevindt zich dan ook op het mentale gebied. Bij Nederland zijn ze dit seizoen ook meer gegroeid als team, maar ik denk dat wij dat nog meer zijn. Willen we winnen, dan zullen we ze van bij het begin druk moeten zetten, want zij moeten natuurlijk ‘alles of niks’ spelen. Nederland kan ons verslaan door heel sterk te serveren en door hun foutenlast te beperken. Maar dan nog zullen ze het moeilijk krijgen met ons.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier