Dominique Baeyens: “Hinken op twee gedachten”

Redactie KW

Maandagvond reeds vertrokken de Red Dragons om via Londen en Sydney woensdagochtend in Adelaïde te landen. Seppe Baetens en Yves Kruyner zijn mee in de plaats van Matthijs Verhanneman en Frank Depestele.

De Belgen moeten er in de Australische winter hun leidersplaats verdedigen. Coach Dominique Baeyens hinkt op twee gedachten als hij eraan denkt dat de Red Dragons reekswinnaar kunnen worden.

“We hebben ons ingeschreven voor de World League om te stijgen op de wereldranglijst en om ervaring op te doen op een hoger niveau, wat uitstekend is voor de groep. Dan kan je nu niet zeggen dat het je eigenlijk niet interesseert om als eerste te eindigen. Langs de andere kant zou het medisch-sportief eigenlijk onverantwoord zijn om op drie weken tijd de verplaatsingen naar Adelaïde, volgende week naar Finland en een week later opnieuw naar Sydney in Australië te maken als je de Final Four zou halen. Natuurlijk speel je nooit om te verliezen, maar ik wil onze spelers ook niet ‘kapot’ maken door ze op een weinig verantwoorde manier te laten spelen. Al levert onze rotatie van spelers dan weer een positieve bijdrage om elke week toch met enkele nieuwe, uitgeruste spelers te kunnen aantreden.”

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier