Derde nederlaag op rij voor Marke-Webis

Redactie KW

Marke-Webis is er weer niet in geslaagd om te winnen. Bij subtopper Genk werd het 3-1 met als setstanden 25-21, 13-25, 25-21 en 25-18.

Marke-Webis zit duidelijk in een mindere periode en wilde na verlies in de toppers tegen Puurs en Noorderkempen in eigen zaal weer aanknopen met winst tegen Genk dat niet niet meer de topploeg van weleer is in de Liga B. Maar toch had de plieg van Van Huffel het weer lastig in de aanvangsfase. Het moest al snel achtervolgen en kwam 21-19 achter. De fusieploeg zou zich niet meer herstellen. Integendeel want Genk diepte de kloof gewoon uit.

Het antwoord van MWB was zeer krachtig. Genk werd gewoon tureluurs gespeeld en wist niet meer uit welk hout pijlen te maken. In een goed kwartier stond het weer gelijk in sets.

Marke-Webis herviel echter in de aanvallende fouten dat hen in het eerste spel de das omdeed en het moest opnieuw gaan achtervolgen van in de beginfase en omdat Genk zelf weinig in de fout ging, was dat een onbegonnen zaak.

De bezoekers leken hersteld na 8-10 in de vierde beurt maar een stevige opslagreeks van de thuisploeg zorgde voor de ommekeer: 15-10. Nagels en zijn maats probeerden nog iets te doen en slaagden daar ei zo na in (15-13) maar nadien dicteerden de Limburgers weer de wet.

Volgende week gaat de ploeg van jan van Huffel op bezoek bij Mendo Booischot A, een middenmoter uit de reeks.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier