De derde plaats voor Hermes is binnen na een 2-3 zege bij Zoersel

PLAY-OFFS DAMES VC HERMES OOSTENDE - ZOERSEL Hélène Mertens geraakt niet voorbij het Oostendse blok Annelien Alons - Nina Koolman © VDB
Redactie KW

Hermes sluit seizoen af op de derde plaats na 2-3 zege bij Zoersel. Dit zonder de vaste libero Daniel Nouwen. Ze was reeds vertrokken richting Nederland.

De Hermes dames hebben in Zoersel hun seizoen bekroond met de derde plaats. De twee nodige sets waren in een mum van tijd binnen. Zoersel repliceerde stevig en sleepte nog een tiebreak uit de brand. Daarin wonnen de kustdames met het kleinste verschil (13-15)

Oostende begon collectief sterk aan de partij en kwam meteen 5-11 voor. De thuisploeg was echter niet onder de indruk (14-16). Nina Coolman en co verzwakten echter niet en maakten de set met 20-25 af. Set twee werd een heuse triomf tocht voor de groengele kustdames want met tussenposes 4-8 en 8-14 spurtte het door naar 11-25. Vooral Nina Coolman en Jolien Wittock waren niet te houden.

De derde plaats was sowieso binnen en de riem ging eraf. Zoersel pakte de twee volgende sets met 25-21 en 25-18. De tiebreak was vooral spannend. Hermes zette nog een uitroepteken achter hun prestatie en gaf niet meer af met 13-15 tot gevolg.

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier