Davo Wevelgem C mag promoveren, maar stopt integendeel

Vorig jaar vierde Davo Wevelgem C nog de titel in vierde provinciale, maar het team valt nu uit elkaar. (Foto Bart) © VDB VDB
Christof Decraene

Dat werd beslist omdat de ploeg voor volgend seizoen zo goed als uit elkaar zal vallen. Er wordt wel met een jeugdteam herbegonnen in vierde provinciale.

Het verhaal van de jeugdige C-ploeg leest als een boek. De speelsters spelen al van jongs af samen en werden twee seizoenen geleden ingeschreven in vierde provinciale. De youngsters – toen tussen de 14 en 17 jaar – speelden de tegenstand op een hoopje en werden kampioen met amper één verlieswedstrijd. Wevelgem promoveerde naar derde provinciale en was ook in die reeks voortdurend in de top terug te vinden. Het eindigde dit seizoen zelfs derde na Mardavo Marke en kampioen DVM Moorsele.

Maar mooie liedjes duren niet lang, zo blijkt ook nu. Wevelgem C mocht als derde in de eindafrekening rechtstreeks promoveren naar tweede provinciale, maar gaat dat niet doen. Integendeel, de ploeg zal zelfs opgedoekt worden. “Het team valt uit elkaar”, zegt Katrien Vandemaele. “Enkele speelsters verlaten de club, een drietal stopt, waardoor de basis onvoldoende is om de ploeg te dragen. Daarom zullen de overgebleven speelsters verdeeld worden over ons team in eerste en ons team in tweede provinciale.”

In de marge vernamen we wel dat Davo Wevelgem volgend seizoen opnieuw een jeugdteam zal inschrijven in vierde provinciale. (CDW)