David Van Cauwenberghe heeft met Tievolley dames A zijn doel al bereikt

David Van Cauwenberghe voelt zich goed bij Tievolley. (Foto Bart) © David Van Cauwenberghe voelt zich goed bij Tievolley. (Foto Bart)
Redactie KW

Na 0-3-winst tegen Hermes Oostende staat Tievolley Tielt weer aan de leiding in eerste divisie B. Het heeft een punt voorsprong op Bevo Roeselare met een wedstrijd meer gespeeld. David Van Cauwenberghe is aan zijn derde seizoen bezig in Tielt en het is opnieuw genieten.

“Voor ons tweede seizoen in eerste hadden we als doel gesteld om even goed te doen als de tweede plaats in ons debuutjaar”, aldus Oost-Vlaming David Van Cauwenberghe. “Dat leek in eerste instantie een zware opdracht maar we konden de ploeg nagenoeg bijeenhouden en met Jen Steelant hervatte een speelster na een sabbatjaar. Wel moesten we de ervaren Petra Huyst missen wegens zwangerschap.”

Zeker tweede

“We zijn er dus nu al in geslaagd om ons doel te bereiken. We wilden ook een sterke bekercampagne neerzetten maar dat is ons niet gelukt, we botsten op een sterk Bevo Roeselare en verloren zwaar. In de competitie staan we nu aan de leiding, even onverhoopt als het resultaat van vorig seizoen. Onze achtervolger heeft nog een match in te halen maar de tweede plaats is zo goed als zeker, het verschil met nummer drie is zo goed als onoverbrugbaar.”

Bescheiden middelen

“Missie geslaagd dus voor een club met heel bescheiden middelen. Het succes heeft ook te maken met de groepssfeer en het talent van onze speelsters. Ook besteed ik samen met mijn assistent Axel De Paepe heel veel tijd aan de scouting. Daarin doen we aan videoanalyse, sterke en mindere punten bekijken van de komende tegenstander in voorbereiding van de wedstrijden.”

“Tegen nummer drie Stekene wordt het een moeilijke wedstrijd waarin ik enkele speelsters moet missen”

Komend weekend hebben we geen wedstrijd, maar daarna krijgen we Stekene, gedeeld derde in de stand. Het wordt een moeilijke wedstrijd waarin ik enkele speelsters moet missen. Dat gebeurde al een paar keer dit seizoen, maar we hebben het telkens kunnen opvangen en dat zullen we nu opnieuw proberen om de wedstrijd met winst af te sluiten.”

“Ik ben nu aan mijn derde jaar bij Tievolley bezig. Een toffe club met een gezonde werking en met een positieve ingesteldheid. Ik mag dus gerust spreken van een succesvolle ervaring en dat mag nog blijven duren, ik voel er mij heel goed bij.”

(WD)

Zaterdag 10 maart om 20.30 uur: Alfa Solutions Tievolley Tielt Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas