Daniël Vanden Berghe wordt voorzitter van de Belgische Volleyliga

Redactie KW

De Roeselarenaar wordt voorzitter van de Belgische volleyliga, Diederiek Degryse wordt commercieel manager.


Dat werd maandagavond bekendgemaakt op de kick-off van Knack Roeselare op Schiervelde.

Daniël Vanden Berghe is een geboren en getogen Roeselarenaar en een volbloed ondernemer. Na de verkiezingen van 2000 werd hij OCMW-raadslid voor Open VLD, en na de verkiezingen van 2006 koos hij opnieuw voor het OCMW, ook al was hij verkozen als gemeenteraadslid. In 2012 stapte hij over naar N-VA.

Vanden Berghe is vooral ook erg bekend in sportkringen : hij was jarenlang voorzitter van volleybalclub Knack en was zeven jaar lang voorzitter van de stedelijke sportraad. Hij is ook oud-voorzitter van de turnclub Flink en Fris, die als een rode draad door zijn leven loopt.

Ook Diederiek Degryse heeft een ruim verleden bij Knack Roeselare. Hij was er aan de slag van eind 2001 tot begin 2012 en werkte ook daar al als commercieel manager.

Veel vernieuwingen ook op Schiervelde zelf, de thuisbasis van Knack Roeselare. Zo begint Francis De Nolf aan zijn eerste volleybalseizoen als voorzitter. De Nolf, zoon van Rik De Nolf die CEO is bij mediagroep Roularta, volgde op 1 juli Daniël Vanden Berghe op als voorzitter. Knack Roeselare verwelkomt ook Rosita Vanmaele in de Raad van Bestuur. Zij wordt de eerste vrouw binnen het bestuur van de volleyclub.

(WVS/FJA/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier