Dames Volley De Haan hebben nu ex-prof als trainer

Aleksandar Vlahovic © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De dames van tweedeprovincialer Volley De Haan verloren afgelopen weekend heel nipt de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Packo Zedelgem. Hierdoor wisselen beide teams van plaats in de rangschikking en staat de kustploeg op een weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats. Voorzitter Eric Van den Broucke beseft dat de nederlaag geen ideale start is voor de nieuwe coach Aleksandar Vlahovic.

“We moesten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe trainer. Yves Brouwers, die in het verleden schitterend werk leverde, moest omwille van een langdurige werkopdracht in het buitenland afhaken en voor hulptrainer Jerry Peeters werd de combinatie met zijn engagement bij de jeugd wat te zwaar.”

“Met de Serviër Aleksandar Vlahovic halen we een gewezen profspeler in huis die onze jonge ploeg vooral op technisch vlak heel veel kan bijbrengen. Hij krijgt onze ploeg zeker tot het einde van het seizoen onder zijn hoede en we hebben er alle vertrouwen in dat hij prima werk zal leveren.”

De nieuwe coach blijft tot het einde van het seizoen bij ons

Eric Van den Broucke (70), die ondertussen al 26 jaar het voorzitterschap waarneemt, blijft uiterst kalm en sereen en gelooft rotsvast in het behoud. “We promoveerden vorig jaar niet als kampioen maar we kunnen het niveau van tweede provinciale zeker aan. Eigenlijk is enkel Bevo Roeselare duidelijk te sterk voor deze reeks. Het klinkt misschien wat vreemd maar we kunnen alle andere ploegen gerust aan.”

Onze jonge ploeg mist ervaring op het goede moment

De jongste weken waren de prestaties heel erg wisselvallig maar ook hiervoor heeft de voorzitter een verklaring. “We hebben een zeer jonge ploeg en we ontbreken op beslissende momenten in een wedstrijd duidelijk wat ervaring. De meeste meisjes zijn daarenboven nog student waardoor verscheidene speelsters tijdens de voorbije examenperiode hun normale spelniveau niet haalden.”

Volley De Haan staat al jarenlang bekend als een familiale club. “Vijftig jaar geleden was ik samen met Eric Steelandt aanwezig op de stichtingsvergadering van de club en toen al kozen we ervoor om een gezellige en warme club te zijn. Een vereniging die vooral kansen geeft aan jonge speelsters uit eigen streek. We zijn trots dat we deze traditie in eer houden”, blikt een tevreden voorzitter terug.

De wedstrijd van komend weekend wordt heel bijzonder. “We spelen zaterdag tegen de leider. Het bestuur van Lichtervelde organiseert jaarlijks een bijzonder evenement waarbij een bus wordt ingelegd voor de supporters. Hierdoor komen zeker 75 sympathisanten hun ploeg aanmoedigen. Aan sfeer zal het niet ontbreken in sporthal Haneveld.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier