Dames Lendelede onderuit in Oudegem

Marta Sobolska in actie. © VDB
Redactie KW

Vrijdagavond trok de damesploeg van Black and White Company Lendelede naar Oudegem. In de heenronde kon Lendelede deelwinst halen tegen de meest gestalterijke ploeg van Liga A. Maar nu kon Lendelede twee setballen om in de wedstrijd te blijven niet verzilveren.

De openingsset moesten de bezoeksters de wedstrijd ondergaan. Het werd 8-3 en het bleef voor Lendelede constant achter de feiten aanhollen. De tweede technische dode tijd wezen de bordjes 16-6 en meteen was de set gespeeld want zowel in receptie als verdediging liep het mank en het thuisblok counterde elke aanvallende intentie van Lendelede. Oudegem rondde met 25-10 af.

De eerste herneming kon Lendelede wel wat langer aanklampen maar bij 9-6 diepte Oudegem in één rotatie uit naar 15-6 als Vandendriessche de servicedruk omhoogkrikte en Lendelede onderuit ging in receptie. Lendelede kon wel nog remonteren maar zag Oudegem met 25-17 verdubbelen.

De derde beurt viel de thuisploeg even terug en daarvan profiteerde Lendelede om via Sobolska dan toch door het stevige thuisblok te kloppen. Lendelede leidde van meetaf aan, kon een 12-14 naar 12-18 uitdiepen maar dan remonteerde Oudegem naar 18-20. Lendelede nam optie op deelwinst as het weer 18-23 voorsprong nam. Oudegem gaf evenwel niet af, snoepte bij 22-24 twee Lendeleedse setballen af, kon een eerste wedstrijdbal bij 25-24 niet verzilveren maar besloor dan wel op de tweede matchbal met 27-25.

(RBD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier