Dames Dadizele verrassen in halve finale West-Vlaamse beker

Een beeld van de U13 meisjes van VT Kortrijk, die uitgeschakeld werden door Roeselare. © Foto KDK
Christof Decraene

In sportcampus Lange Munte in Kortrijk werden vandaag de halve finales van de West-vlaamse beker bij vrouwen afgewerkt.

Het organiserende VT Kortrijk stond voor het eerst met een jeugdteam in de halve finale van de West-Vlaamse beker. De U13 verloor echter van Roeselare, dat in de finale Vlamertinge tegenover zich krijgt, dat met 3-0 te sterk was voor Poperinge. Bij de U11 spelen Roeselare en Tielt de finale na winst tegen respectievelijk Vlamertinge en Torhout. En nog is het succes voor Bevo Roeselare niet volledig, want ook bij de U17 tellen ze een team in de finale. Roeselare versloeg Zwevezele met 3-0.

Tegenstander in die finale wordt Wevelgem, dat voor het derde jaar op rij de eindstrijd bereikt. Wevelgem klopte Koekelare met 3-0. En ook bij de U15 speelt een team van Davo Wevelgem de finale. Het won met 3-0 van Beveren-Leie en mag het straks ind e finale opnemen tegen Vlamertinge, dat Koekelare versloeg (3-0). Bij de U19 wordt de finale straks een duel tussen Vlamertinge en Lendelede. Zij versloegen respectievelijk Tielt en, jawel, Bevo Roeselare, het enige Bevo-team dat er niet in slaagde om zich voor de finale te kwalificeren.

Bij de volwassenen zorgde Dadizele voor een stunt door als derdeprovincialer zich te kwalificeren ten nadele van eersteprovincialer Davo Wevelgem. Het werd 2-3 voor Dadizele, de leider in derde provinciale. De andere halve finale was er een tussen eersteprovincialers VT Brugge A en Zwevezele A, door die eerste gewonnen met 3-2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier