Dames Bidavo mikken op behoud: “We moeten geen mirakels verwachten”

Lise Van Wyngene. © LL
Redactie KW

Vanaf dit weekend start voor Bidavo een nieuw avontuur in Liga B. De Bissegemse dames openen de debatten tegen Blaasveld, maar weten niet waaraan ze zich mogen verwachten.

“Alles is nieuw voor ons”, zegt kapitein Lise Van Wyngene. “We beginnen volledig geblinddoekt aan het avontuur in Liga B. De ploegen kennen we niet en dat geldt ook voor het niveau. Maar de bekermatch tegen Kalmthout (Bidavo won met 3-2 nvdr.) stelde ons in dat opzicht gerust. We hebben geen ambitie in de beker, maar weten nu dat we op dit niveau geen mal figuur zullen slaan.”

Toch legt de 25-jarige kapitein de ambities voor haar dames niet al te hoog. “Onze eerste zorg is het behoud afdwingen. Dat zou al een mooie prestatie zijn. Dit wordt vooral een overgangsseizoen waaruit we veel kunnen leren. Makkelijk zal het niet worden, integendeel. De meeste ploegen beschikken over grotere speelsters. Daar moeten we ons goed tegen wapenen. Alles begint met een goede blok-defense. Daar trainden we de voorbije weken hard op. En hoe meer matchen we spelen, hoe beter dat zal lopen. We mogen sowieso geen mirakels verwachten.”

Lise gelooft sterk in de kwaliteiten van haar ploeg. Het teambelang springt er voor haar uit. “We gaan elke match voor elkaar door het vuur. Ook als het eens wat minder gaat. Een voordeel is dat geen enkele speelster er met kop en schouders bovenuit steekt. Daarom werkt iedereen keihard op training. Met deze hechte groep kunnen we het nog ver schoppen.”

Hoogtepunt

Lise zelf hoopt dat ze dit seizoen als kapitein haar steentje kan bijdragen. “Ik ben 25 jaar, maar de passie voor volleybal is nooit weggegaan. Sterker nog, ik voel dat ik nu aan mijn hoogtepunt zit. Hopelijk kan ik met Bidavo nog enkele hoogtepunten beleven. Als kapitein zal ik er alles aan doen om er te zijn voor mijn team en om de jongere speelsters goede raad te geven. Maar het belangrijkste is mij amuseren. Zolang het spelplezier er is, zie ik mij nog enkele seizoenen doorgaan”, aldus Lise Van Wyngene. (JDH)

Zaterdag 23 september om 20.30 uur: Blaasveld – Bidavo Bissegem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier