Coach Niels Kingma: “Hermes heeft meer mogelijkheden dan vorig jaar”

Redactie KW

De volleybaldames winnen in de voorbereiding aan de lopende band en dat is volgens oefenmeester Niels Kingma helemaal geen toeval. Forza Oudenaarde was op de openclubdag alvast meer dan een maatje te klein.

Hermes Oostende speelde afgelopen zondag op de openclubdag tegen Forza Oudenaarde, al het vijfde oefenduel in deze voorbereiding. De bezoekers komen in een lagere reeks uit en dat verschil was duidelijk voelbaar. De setstanden waren namelijk 25-10, 25-18, 25-11 en 25-16.

Drie nieuwkomers in startopstelling

Bij Hermes stonden overigens drie nieuwkomers in de startopstelling, die straks wellicht de basis zal vormen. Fien Callens, Elien Ruysschaert en libero Margo Voets betraden het veld samen met Anja Van Damme, Yana De Leeuw, Tania Schatow en Iris Vandewiele. In sets drie en vier liet ook Paulien Neyt zich opmerken met enkele knappe opslagreeksen, terwijl youngsters Lara Nagels en Alana Schuermans net als Deflien Brugman behoorlijk wat speelminuten kregen. Birthe Wittock ontbrak, omdat zij in Italië het EK beachvolley U20 speelde.

Kingma: “Lezen het spel beter dan voorheen”

“Er is veel gewijzigd aan deze ploeg, maar het is nu al duidelijk dat er meer mogelijkheden zijn dan vorig jaar”, vindt trainer-coach Niels Kingma. “We wonnen alle oefenmatchen heel vlot en zagen Charleroi bijvoorbeeld vaak onderuit gaan in receptie. Van die ploeg weten we echter dat ze op de valreep nog versterkingen kunnen halen, dus dat is nog even afwachten. Bij ons zat de organisatie wel goed. De huidige speelsters lezen het spel beter dan voorheen. Als libero is de jonge Margo Voets, overgekomen van Mortsel uit Liga B, ook een echte meevaller. Zij is erg beweeglijk en doet het net als de andere nieuwkomers zeer goed.”

(AD – Foto AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier