Charlotte Leys ziet Yellow Tigers net op tijd onder stoom komen

© BELGA
Redactie KW

Na wisselvallige prestaties in de voorbereiding is de Belgische nationale vrouwenvolleyploeg volgens aanvoerster Charlotte Leys net op tijd in vorm geraakt voor het EK, dat van 26 september tot 4 oktober in België en Nederland gespeeld wordt.

“Pas in de laatste oefenwedstrijd tegen Bulgarije hebben we de klik gemaakt”, vertelde de 26-jarige Leys woensdag in Antwerpen.

“Met eerst de Europese Spelen en nadien ook nog de World Grand Prix was het een lange zomer. Nadien hebben we een drietal weken rust genomen vooraleer we aan de EK-voorbereiding begonnen zijn. We hebben heel wat oefenwedstrijden gespeeld, maar pas dinsdag tegen Bulgarije heb ik gevoeld dat het goed zat. Na een rustpauze moet je immers altijd beginnen opbouwen. Bovendien moesten we Frauke Dirickx en Lise Van Hecke (beiden teruggekeerd uit blessure, red) terug inpassen en dan is het altijd wat zoeken.”

“We hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat andere posities op het veld uit te proberen. Met Lise hebben we alvast onze scoringsmachine terug, zij is toch een van de steunpilaren in het team”, aldus de receptie-hoekspeelster, die volgend jaar aan de slag gaat bij de Turkse topclub Galatasaray.

“Na het EK krijgen we een paar rustdagen en daarna worden we alweer bij onze clubs verwacht. Voorlopig is de focus echter volledig op het EK gericht. Onze coach heeft gelijk: we mogen ons niet spiegelen aan de prestaties van twee jaar geleden, want de omstandigheden zijn nu helemaal anders. We zitten in een preolympisch jaar en dus zijn alle landen met hun sterkste selecties naar het EK afgezakt.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier