Charlotte Leys zet stap richting finale van de CEV Cup

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Het Turkse Galatasaray won dinsdagavond met 3-0 van het Russische Dinamo Kazan. Charlotte Leys stond in de basis bij de thuisploeg.

Charlotte Leys mag zich stilaan een expert noemen in de CEV Cup, de tweede Europese beker na de Champions League. De 28-jarige Poperingse stond de voorbije twee jaar telkens in de finale en lijkt nu op weg om dat kunstje te herhalen. In 2015 speelde Charlotte nog bij het Poolse Atom Trefl Sopot. Na een heen- en terugwedstrijd tegen Dinamo Krasnodar moest een golden set toen over eindwinst beslissen, wat in het nadeel van de West-Vlaamse uitdraaide. Ook vorig jaar, in haar debuutseizoen bij Galatasaray, haalde de kapitein van de Yellow Tigers de finale. Opnieuw was Dinamo Krasnodar de boosdoener. Nadat Galatsaray in Istanboel met 3-2 had gewonnen, verloor het team met 3-0 in Rusland.

Derde keer, goede keer?

Dit seizoen doet Charlotte Leys een nieuwe poging om de CEV Cup binnen te halen. Dinsdagavond werd de heenmatch van de halve finale gespeeld en Dinamo Kazan ging met 3-0 voor de bijl. De setstanden waren 25-23, 27-25 en 25-16. In anderhalf uur wedstrijd liet Leys slechts één receptiemisser noteren en ze was bovendien de op één na meest aangespeelde aanvalster. Puike cijfers dus voor de Poperingse.

Charlotte Leys zet stap richting finale van de CEV Cup

De terugwedstrijd in Rusland wordt gespeeld op zondag 2 april. In een eventuele finale kan Charlotte ditmaal niet op Dinamo Krasnodar botsen, want in de andere halve finale nemen twee Italiaanse ploegen het tegen elkaar op. Busto Arsizio en Pomì Casalmaggiore strijden voor het tweede finaleticket.

(AD – Foto’s CEV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier