Charlotte Leys verliest finale CEV Cup na golden set

Redactie KW

De Poperingse verloor de finale met haar Poolse ploeg Atom Trefl Sopot tegen het Russische Dinamo Krasnodar.

De Poperingse Charlotte Leys, kapitein van de Yellow Tigers, had met Atom Trefl Sopot gewonnen tegen het Turkse Galatasaray in de halve finales en mocht zo aantreden in de finale van de CEV Cup. Dat is na de Champions League de tweede Europese trofee in het volleybal.

De 26-jarige Leys speelde dinsdagavond de eerste finalewedstrijd op het veld van opponent Dinamo Krasnodar. De Russinnen bleken in eigen huis een maatje te groot en haalden het met 3-0. Zaterdagavond stond Atom Trefl Sopot dan ook voor een moeilijke opdracht in de terugwedstrijd.

Krasnodar wint golden set met 10-15

Toch werd het nog erg in het Poolse Sopot. Charlotte Leys scoorde zelf twaalf punten, waarvan drie met een ace, en hielp haar team zo aan een 3-1-overwinning. De setstanden waren 26-24, 18-25, 26-24 en 25-22. Het reglement bepaalt in deze situatie dat de gewonnen set van Krasnodar niet volstaat voor tornooiwinst, maar dat een golden set moest beslissen. Daarin haalden de Russinnen het uiteindelijk met 10-15, waardoor Leys naast de trofee greep.

Bij de mannen werd de CEV Cup gewonnen door Dinamo Moskou, ook al een Russische club. Zij hadden net als Krasnodar een golden set nodig en klopten het Italiaanse Trentino.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier