Charlotte Leys verlaat Polen voor Turkse topclub Galatasaray

© BELGA
Redactie KW

De kapitein van de Yellow Tigers speelde vier jaar in Polen en gaat nu aan de slag bij de nummer vier in de Turkse competitie.

Eerder deze week maakte Frauke Dirickx, de spelverdeelster van de Yellow Tigers, bekend dat ze overstapte naar het Turkse Bursa. Enkele dagen later is het de beurt aan de 26-jarige Charlotte Leys. Zij verlaat haar Poolse club voor Galatasaray, dat vierde werd in de Turkse competitie.

De Poperingse kapitein van de Yellow Tigers, in 2014 nog bekroond als West-Vlaams sportvrouw van het jaar, speelde vier jaar in Poolse loondienst. Ze begon er bij Gornicza en maakte daarna de overstap naar topclub Atom Trefl Sopot, waarmee ze zowel in eigen land als op Europees niveau hoge ogen gooide. Zo speelde de receptie-hoekspeelster tijdens het afgelopen seizoen zelfs de finale van de CEV Cup, de tweede Europese beker.

In de halve finale van de CEV Cup won Sopot uitgerekend tegen Galatasaray. Charlotte Leys liet toen 12 punten optekenen in de heenwedstrijd en 16 in de return, waarmee ze de tegenstander duidelijk imponeerde en aanzette tot een transfer.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier