Charlotte Leys verkozen tot beste buitenlandse speelster in Poolse volleybalcompetitie

© BELGA
Redactie KW

De 26-jarige receptie-hoekspeelster uit Poperinge speelt sinds de zomer bij het Turkse Galatasaray, maar is duidelijk nog niet vergeten bij de Poolse fans.

Charlotte Leys is al enkele jaren de kapitein bij de Yellow Tigers en behoort ook op clubniveau al even tot de internationale top. De receptie-hoekspeelster vertoefde vijf jaar in Polen, waar ze de laatste twee seizoenen bij topclub Atom Trefl Sopot speelde, en koos afgelopen zomer voor een nieuw avontuur bij het Turkse Galatasaray.

Dat de Poolse fans Charlotte nog niet vergeten zijn, werd vandaag helemaal duidelijk gemaakt. Na een spannende verkiezing werd zij verkozen tot beste buitenlandse speelster in de Poolse competitie het voorbije jaar. “Het doet toch wat met een mens om na zoveel jaren in Polen te hebben gespeeld, verkozen te worden tot beste buitenlandse speelster”, laat Charlotte via sociale media weten. “Dank je wel aan mijn Poolse fans. Dziekuje bardzo!”

De Poolse fans kunnen zich binnenkort trouwens opnieuw (tijdelijk) opwarmen aan de volleybalkunsten van Charlotte Leys. In de kwartfinale van de CEV Cup speelt ze met Galatasaray namelijk tegen het Poolse Impel Wroclaw.

Wie toevallig een mondje Pools spreekt, vindt het originele artikel terug op deze link: http://siatka.org/pokaz/charlotte-leys-najlepsza-siatkarka-zagraniczna-w-polsce-w-2015-roku

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier