Charlotte Leys speelt met Galatasaray in België voor de CEV Cup

Charlotte Leys is kapitein bij de nationale ploeg, beter bekend als de Yellow Tigers. © Foto Belga
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Woensdagavond ontvangt VDK Gent het Turkse Galatasaray voor de terugmatch in de CEV Cup. In de heenmatch was het Turkse team van Charlotte Leys met 3-0 te sterk.

De 26-jarige Charlotte Leys speelde twee jaar terug ook met Atom Trefl Sopot op Belgische bodem, toen was VDK Gent de tegenstander in de Champions League. Ditmaal speelt ze met haar nieuw team Galatasaray in de CEV Cup.

Poperingse in de basis bij beide teams

“Het is altijd speciaal om in België te spelen, omdat familie en vrienden nu eens de kans hebben om relatief dichtbij te komen kijken”, liet Charlotte weten.” Opvallend feit is dat bij beide teams een Poperingse als sleutelpion opgesteld wordt. Charlotte Leys als receptie-hoek bij de Turkse bezoekers en Lise De Valkeneer (25) als opposite bij Gent. Beide dames speelden tijdens hun jeugdjaren samen in Poperinge en waren ook één seizoen ploeggenotes bij Asterix Kieldrecht. “Het is logisch dat Galatasaray favoriet is, dat is uiteindelijk een professioneel team”, blikt Lise vooruit.

Vanaf 21 december sluit Charlotte Leys overigens aan bij de Yellow Tigers voor de voorbereiding op het olympisch kwalificatietornooi in… Turkije.

(AD)

Lees ook over het Europese duel tussen beide Poperingse speelsters in Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 18 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier