Charlotte Leys met Yellow Tigers naar Mulhouse

11/05/17 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:44

Net als de herenploeg plande ook de nationale vrouwenploeg volleybal al lang geleden een driedaags oefenprogramma tegen Frankrijk als voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden eind deze maand in Kortrijk.

Charlotte Leys met Yellow Tigers naar Mulhouse

Valerie Courtois en Charlotte Leys. © VDB

De nieuwe Franse trainers - Félix André en Laurent Delacour onder supervisie van Emile Rousseaux - wijzigden niets aan dat programma en dus spelen de Yellow Tigers in Belfort/Mulhouse tegen de Franse vrouwenploeg op vrijdagavond om 20.30 uur, op zaterdagavond om 19.30 uur en op zondagmiddag wordt nog een gezamenlijke sparring-training voorzien.

Bondscoach Gert vande Broek moest om diverse redenen nog enkele kandidaat-speelsters missen wegens noodzakelijke rust, doktersonderzoeken en play-offs in Italië. Daarom doen Laura Heyrman, Hélène Rousseaux, Angie Bland en Ilka van de Vyver voorlopig nog niet mee. De 14-koppige selectie van de Yellow Tigers bestaat uit Jasmien Biebauw, Elise Van Sas, Kaja Grobelna; Lise Van Hecke, Valérie Courtois, Margo Voets, Britt Herbots, Charlotte Leys, Céline Van Gestel, Dominika Strumilo, Jodie Guilliams, Freya Aelbrecht, Marlies Janssens en Nathalie Lemmens. Eind volgende week volgen nog drie oefenwedstrijden in en tegen Polen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!