Charlotte Leys lichtpuntje bij Yellow Tigers in bolwassing van Italië

Charlotte Leys (archiefbeeld) was de meest efficiënte speelster tussen de lijnen bij de Yellow Tigers. © BELGA
Redactie KW

De Yellow Tigers (FIVB-13) hebben donderdag in het Italiaanse Catania hun eerste wedstrijd van het slotweekend in de World Grand Prix volleybal verloren. Gastland Italië (FIVB-5) was met 3-0 te sterk. De setstanden waren 25-17, 26-24 en 25-14.

België startte met Laura Heyrman, Charlotte Leys, Kaja Grobelna, Freya Aelbrecht, Els Vandesteene, Ilka Van de Vyver en libero Valerie Courtois. Jasmien Biebauw, Celine Van Gestel, Sarah Cools, Karolina Goliat en Lorena Cianci vielen in. Leys was met 15 punten de beste Yellow Tiger.

Met drie punten uit zeven wedstrijden is België tiende en op twee na laatste. Enkel Turkije (FIVB-11) en de Dominicaanse Republiek (FIVB-6) doen slechter, beide landen verzamelden nog geen punten en verloren donderdag ook hun wedstrijden. Turkije ging met 3-0 de boot in tegen Servië (FIVB-8) en de Domenicanen delfden met 3-0 het onderspit voor Duitsland. De hekkensluiter in het klassement zakt naar de tweede afdeling.

Nog twee kleppers wachten

De komende twee dagen wachten de meisjes van coach Gert Vande Broek nog twee bijzonder sterke tegenstanders. Vrijdag neemt België het in Italië op tegen Brazilië (FIVB-2), zaterdag wacht Servië. Het blijft bovendien uitkijken naar de resultaten van Turkije en de Dominicaanse Republiek. Zij spelen in het Duitse Stuttgart nog tegen Duitsland en Servië, alvorens op de slotdag de onderlinge wedstrijd Turkije-Dominicaanse Republiek geprogrammeerd staat.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier