Charlotte Leys : “Het was alsof België niet bestond”

© BELGA
Redactie KW

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg (FIVB 14) kon zich maandagavond niet rechtstreeks plaatsen voor de kwartfinales op het EK vrouwenvolley.

In een rechtstreeks duel om de groepswinst in de Antwerpse Lotto Arena gingen ze met 0-3 (18-25, 17-25 en 16-25) onderuit tegen een sterk Turkije (FIVB 11). “De hele wedstrijd was voor de Turken”, bekende aanvoerster Charlotte Leys. “Het was alsof België niet bestond.”

“Het is een ontgoocheling. We hadden dit scenario niet in gedachten. We waren goed voorbereid, maar hebben niet alle punten uitgevoerd die we op papier hadden staan. We serveerden zwak en legden zo te weinig druk op Turkije. Alles begint met opslag-receptie en daarin hebben we gefaald. We hebben vandaag de hoofden laten hangen en hadden de moed niet om dat te veranderen. We moeten leren dat er in wedstrijden moeilijke momenten zijn waar we samen kunnen doorkomen”, aldus Leys.

Om de kwartfinales te bereiken moeten de Yellow Tigers woensdag in de barrages voorbij Tsjechië zien te geraken. “Dit is toch wat een mentale dreun. Maar we zijn een team dat snel kan vergeten en dat kan positief in zijn onze voorbereiding op de wedstrijd tegen Tsjechië. Als we dan winnen, is onze doelstelling bereikt. Voor het toernooi hadden we immers gezegd dat een plaats in de top acht onze ambitie is. In de eventuele kwartfinale tegen Servië hebben we dan niets te verliezen. Zij gaan sowieso al naar de Olympische Spelen. Wij zijn dan de underdog en dan zien we wel of we nog een keer kunnen stunten.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier