Charlotte Leys grijpt naast Challenge Cupen weet nog niet waar haar volleytoekomst ligt

Charlotte Leys schakelde met Bursa in de Challenge Cup eerder Hermes Oostende uit, maar de beker zag ze (weer) aan het neus voorbijgaan. (Foto Bart) © VDB
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Na de 2-3 zege in Griekenland leek het een formaliteit om woensdag thuis in Turkije met Bursa de Challenge Cup te pakken. Charlotte Leys tekende nog wat voorbehoud aan en gelijk kreeg ze. Jammer genoeg. Opnieuw zilver voor Charlotte Leys in een Europese beker.

Het is niet voor het eerst dat Charlotte Leys het onderspit moet delven in een Europese finale. Maar dit keer kon haar team het thuis afmaken tegen het Griekse Olympiakos, ze verloren echter met 1-3. Het zou een mooie bekroning geweest zijn voor de 29-jarige Poperingse.

Charlotte was er op voorhand dus helemaal niet gerust in en woensdagavond kreeg ze nog gelijk ook. “Eigenlijk kon alles nog bepaald worden in de laatste match. We moesten nog steeds drie sets pakken om te winnen, maar hadden natuurlijk wel het thuisvoordeel”, klinkt het. “De finale van de Challenge Cup halen was wel echt het doel dit jaar. Ik wou dan ook heel graag winnen, want in 2010 pakte ik al eens zilver met Asterix Kieldrecht.”

Charlotte merkte tijdens de finale ook de vijandigheid tussen de Grieken en Turken. “Toen wij in Griekenland eventjes een wandeling maakten, werden we constant aangesproken over Turkije. Op een negatieve manier, welteverstaan, omdat we T-shirts droegen met daarop een Turkse vlag. De relatie tussen Griekenland en Turkije is dus duidelijk niet te best.”

“Bursa stopt wellicht met vrouwenteam om een mannenploeg op de starten…”

Nu het Europese avontuur erop zit, focussen Charlotte en co op de eindfase in de Turkse competitie. Het lijken meteen ook haar laatste wedstrijden bij Bursa te zijn. “We strijden in de Turkse competitie voor de vijfde plaats en wonnen vorig weekend met 3-1 van concurrent Besiktas. Zaterdag spelen we de tweede match en bij winst heeft Bursa een Europees ticket voor volgend jaar op zak. Bij verlies zouden we zondag nog een belle moeten spelen. Zelf heb ik weliswaar nog geen duidelijkheid over volgend seizoen. Bursa stopt hoogstwaarschijnlijk bij de vrouwen, omdat ze een mannenploeg willen opstarten. Ik zou wel graag in Turkije blijven, maar de plaatsjes zijn heel beperkt. Normaal gezien moet er eerstdaags duidelijkheid komen.” (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier