Charlotte Leys en ex-Knackspeler Sam Deroo gaan voor EK-kwalificatie met Yellow Tigers en Red Dragons

21/09/16 om 19:57 - Bijgewerkt om 19:56

Dit weekend werken zowel de Red Dragons als de Yellow Tigers hun EK-kwalificatietoernooi af in de Lotto Arena in Antwerpen.

Charlotte Leys en ex-Knackspeler Sam Deroo gaan voor EK-kwalificatie met Yellow Tigers en Red Dragon

De Yellow Tigers -met als kapitein de Poperingse Charlotte Leys- nemen het op tegen Frankrijk (22/09 om 20u), Bosnië Herzegovina (24/09 om 15u) en tegen Spanje (25/09 om 17u30). Na het openingstoernooi van vorige week tegen dezelfde tegenstanders leiden de Yellow Tigers met één puntje voorsprong op Spanje. Wie na dit weekend op de eerste plaats staat, mag rechtstreeks naar het EK 2017 in Azerbeidzjan en Georgië. Charlotte Leys weet dat de buit nog niet binnen is. "We verwachten moeilijke matchen", liet de West-Vlaamse woensdag optekenen op de persconferentie in Antwerpen. "Zondag wacht de sleutelmatch tegen Spanje. We kijken er in elk geval naar uit om te schitteren voor eigen publiek. Met de steun van de vele fans kunnen we er een sfeervolle bedoening van maken."

Charlotte Leys liep er ook al bij toen België zich in 2009 plaatste voor het EK in Polen.

Charlotte Leys en ex-Knackspeler Sam Deroo gaan voor EK-kwalificatie met Yellow Tigers en Red Dragons

Voor ex-Knackspeler Sam Deroo kan het zijn vierde EK op rij worden. Maar eerst moet de kapitein van de Red Dragons nog afrekenen met Oekraïne (23/09 om 20u), Griekenland (24/09 om 17u30) en Moldavië (25/09 om 15u). Ook zijn ploeg staat er na het eerste toernooi vorige week het beste voor met 8 punten op 9. "De resultaten vielen mee maar qua niveau kunnen we nog beter", vindt Sam Deroo. "Hopelijk kunnen we voor eigen volk alles uit de kast halen. Het loopt al stukken beter dan in onze oefenmatchen maar we blijven voorzichtig want onze tegenstanders hebben niets te verliezen. Ze kunnen dan ook grote risico's nemen tegen ons."

Dominique Baeyens staat voor zijn laatste opdracht bij de nationale mannenploeg. Na de EK-kwalificatie neemt Vital Heynen de fakkel over. "Ik zou liegen mocht ik zeggen dat het me niets doet", aldus de vroegere succescoach van knack Roeselare. "In die zin zal dit toernooi toch wel anders aanvoelen en ook gepaard gaan met emoties. Voor de spelers heeft dat uiteraard geen belang. Voor hen gaat het volleyballeven bij de Red Dragons gewoon door. Ik zal er alles aan doen om hier op een toffe manier af te sluiten", aldus Dominique Baeyens.

Wie de Red Dragons en de Yellow Tigers wil aanmoedigen kan dat nog. Er zijn immers nog tickets te verkrijgen aan de deur. Voor donderdag en vrijdag verwacht de Belgische volleybalfederatie een goeie 1.500 toeschouwers, voor zaterdag en zondag een kleine 4.000.

(MPM/Foto's MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!