Charlotte Leys en Els Vandesteene in selectie Yellow Tigers, Maud Catry ontbreekt

De Yellow Tigers, op deze foto in actie op de Europese Spelen in Bakoe afgelopen juni. © BELGA
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Vanaf zaterdag beginnen de Belgische volleybalvrouwen aan hun voorbereiding op het olympisch kwalificatietornooi, dat vanaf 4 januari in het Turkse Ankara afgewerkt wordt.

In de selectie van bondscoach Gert Vande Broek is ditmaal plaats voor twee West-Vlaamse dames. De 26-jarige Charlotte Leys uit Poperinge is al jaren incontournable bij de Yellow Tigers en is zoals steeds kapitein van de ploeg. Ook de selectie van Els Vandesteene (28) uit Oostkamp is geen verrassing, want zij is al jarenlang een vaste waarde.

Charlotte Leys
Charlotte Leys© BELGA

Middenspeelster Maud Catry (25) uit Kortrijk viel dan weer naast de selectie, hoewel ze afgelopen zomer nog mee mocht naar het EK en goede maanden achter de rug heeft bij het Franse Paris Saint-Cloud. Op het tornooi in Ankara staat een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op het spel. Alleen de winnaar van de finale verovert een ticket voor Rio, de nummers twee en drie spelen in juni nog een ultiem kwalificatietoernooi in Japan.

Els Vandesteene
Els Vandesteene

De 14-koppige selectie van de Yellow Tigers

De spelverdeelsters van dienst zijn Frauke Dirickx, Jasmien Biebauw en Ilka Van de Vyver. Lise Van Hecke en Kaja Grobelna zijn de hoofdaanvalsters in de spelerkern en Valérie Courtois en Britt Ruysschaert komen in aanmerking voor de liberopositie.

In het middencompartiment dus geen Maud Catry ditmaal, maar wel vaste waarden Laura Heyrman en Freya Aelbrecht, aangevuld met nieuwkomer Nathalie Lemmens. De vier receptie-hoekspeelsters voor het tornooi in Ankara zijn Els Vandesteene, Charlotte Leys, Céline Van Gestel en Hélène Rousseaux.

Programma vanaf 26 december

– 26/27 december: training (Leuven)

– 28/12: vertrek naar Almelo (Nederland)

– 29/12: 19.30 uur Almelo: (oefenmatch) Nederland – België

– 30/12: 17 uur Almelo: Nederland – België (onder voorbehoud)

– 31/12 en 01/01: training (Vilvoorde)

– 02/01: vertrek naar Ankara

– 03 en 04/01: training in Ankara

– 05/01: 16.30 uur België – Polen

– 06/01: 14 uur België – Italië

– 07/01: 14 uur België – Rusland

– 08/01: halve finales tussen eerste twee elke poule, laatste twee naar huis

– 09/01: derde plaats en finale

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier