Broers Vandecaveye stranden in de halve finale in Kortrijk

Louis (links) en Lander Vandecaveye willen op het eindtornooi in Knokke geraken. © JDH
Redactie KW

De BK-manche beachvolleybal op de Grote Markt in Kortrijk draaide voor Lander en Louis Vandecaveye uit op een ontgoocheling. De Bellegemse volleybalbroers moesten zich tevreden stellen met een derde plaats. Winst was voor de favorieten Koekelkoren-Van Walle.

“Er zat veel meer in”, zucht Louis Vandecaveye. “Tegen het duo Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth stonden we constant voor in de eerste set. We kregen zelfs enkele setballen, maar konden het spijtig genoeg niet afmaken. Ook in de tweede set lieten we te veel kansen onbenut.” Louis wijdt de nederlaag aan een combinatie van het warme weer en de vermoeidheid. “De hitte speelde ons parten. Bovendien moesten we na een slopende driesetter in de kwartfinale meteen opnieuw aan de bak. Toch begonnen we redelijk fit aan de halve finale. Alleen woog de vermoeidheid stevig door in de tweede set.”

Geweldige ervaring

Voor de broers was de beachmanche opnieuw een geweldige ervaring. “Er was net zoals vorige jaren enorm veel ambiance. Door het goede weer waren onze supporters ook talrijk van de partij. Het is alleen jammer dat we hen geen finaleplaats konden geven. Ze verdienden het nochtans, want we werden heel het tornooi fantastisch gesteund.”

Voor de broers Vandecaveye was het nog maar hun tweede beachtornooi dit seizoen. Grote broer Lander sukkelt al lange tijd met een knieblessure. “Hij moest zelfs ontstekingsremmers nemen om te kunnen spelen. Gelukkig had hij er tijdens de wedstrijden niet al te veel last van. Of het eindtornooi in Knokke opnieuw ons grootste doel is? Dat is toch de bedoeling. Maar voorlopig is het koffiedik kijken hoe zijn blessure evolueert. Ik neem sowieso deel aan alle manches, desnoods met een andere partner”, besluit Louis Vandecaveye. Op 3 en 4 juni staat de manche in Genk op het programma.

(JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier