Boegbeeld Marke-Webis Brecht Plasman kondigt afscheid aan

Brecht Plasman in actie © MPM
Redactie KW

Brecht Plasman is bezig aan zijn laatste seizoen als speler. Dat maakte hij zaterdagavond bekend na de klinkende 0-3-zege bij titelconcurrent Kortrijk.

Plasman is met 28 dienstjaren bij Marke-Webis een clubicoon. Tot vorig jaar kwam hij nog uit als libero voor de eerste ploeg in Liga B. Sinds dit seizoen deed hij het weer als aanvaller bij Marke-Webis B in tweede divisie waar zijn maatje Dieter Vandenbroucke coach is. Na de 0-3-zege bij VT Kortrijk is hij bijna zeker van de titel met zijn club. “Het zou schitterend zijn om op die manier afscheid te kunnen nemen”, zegt de 36-jarige goedlachse Dadizelenaar.

“Op fysiek vlak zie ik gewoon teveel af om nog door te gaan als speler. Mijn schouder kan het niet meer aan en je kan niet blijven spelen met inspuitingen, hé.” Plasman denkt wel dat er nog een andere rol voor hem is weggelegd bij Marke-Webis. “Welke die is, kan ik nog niet zeggen. Ik heb er ook nog niet grondig over nagedacht want eerst wil ik alle focus leggen op de titelstrijd met Marke-Webis B. Sowieso zal ik altijd verbonden blijven op de één of andere manier want 28 jaren kun je niet zomaar uitwissen.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier