Black and White Company Lendelede haalt Amerikaanse middenspeelster in huis

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De 30-jarige middenspeelster Ingrid Hanson-Tuntland versterkt Lendelede, dat straks debuteert in Liga A. Ze komt over van het Oostenrijkse VC Tirol.

Lendelede onderhandelde eerder met de Kortrijkse ex-international Maud Catry, die van Parijs naar Michelbeke trekt, maar heeft nu toch een opvallende versterking in het middencompartiment beet. Ingrid Hanson-Tuntland is een 1m83 grote middenspeelster die geboren is in Illinois en woont in Chicago. Ze komt op 18 augustus aan in ons land en zal dus aanwezig zijn op de eerste training, die gepland staat op 22 augustus.

De 30-jarige Amerikaanse is bij Lendelede niet aan haar eerste Europese avontuur toe. Ze kwam de voorbije twee seizoenen uit voor VC Tirol en werd tweemaal verkozen tot beste blokker in de Oostenrijkse competitie. Ze hielp haar team op die manier aan een tweede en vijfde eindnotering in het klassement.

Het is overigens niet uitgesloten dat Ingrid al een woordje Nederlands spreekt. Ze kwam in het seizoen 2013-2014 namelijk uit voor het Nederlandse Weert (vierde plaats) en het seizoen daarvoor in ons land voor VC Tongeren (eveneens vierde plaats). Daarvoor was ze ook al een jaartje aan de slag bij het Deense Vordingborg (derde plaats) en Zweedse Katrineholm (kampioen). In de Verenigde Staten kwam ze tussen 2005 en 2009 uit voor The University of North Carolina at Chapel Hill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier