BK beachvolleybal heeft komende zomer ook een manche in Ieper

De masters van het BK beachvolleybal worden ook in 2016 in Knokke-Heist gespeeld. © Foto Bart
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Naast de manches in Kortrijk en Roeselare is er dus een bijkomend West-Vlaams tornooi, de masters worden nog steeds in Knokke-Heist gespeeld.

Komende zomer zullen niet drie, maar vier tornooien van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal in West-Vlaanderen afgewerkt worden. Naast Kortrijk, Roeselare en de masters in Knokke-Heist komt er ook een tornooi in Ieper. Lange tijd leek het erop dat onze provincie zelfs vijf tornooien zou organiseren, maar Middelkerke hapte uiteindelijk niet toe.

Nieuw B-tornooi in Blankenberge

De volleybalbond pakt daarnaast ook uit met enkele reglementswijzigingen. “Er komt per provincie een B-tornooi, waarin ook punten voor het BK kunnen verzameld worden. In West-Vlaanderen is dat op 17 juli in Blankenberge”, zegt Aartrijkenaar Johan Van Riet, die voorzitter is van de KWVBV en van het nationale beachvolleybal. “De winnaars mogen deelnemen aan het A-tornooi een week later.

“Ook bij de manches zelf zijn er enkele wijzigingen. Zo zullen er op de masters 24 ploegen per geslacht deelnemen. De eerste acht in de ranking spelen sowieso bij de beste zestien op zaterdag, de anderen spelen in poules van vier op vrijdag. De eersten van die poules gaan door naar de zaterdag en de nummers twee en drie spelen nog een onderlinge wedstrijd. Zo ben je na een uitschuiver niet meteen uitgeschakeld. Die lijn trekken we bij de dames door in de gewone manches. Zo zullen er niet langer negen, maar zes ploegen rechtstreeks geplaatst zijn voor de zondag. Op zaterdag is er het nieuwe poulesysteem met meer matchen. Bij de heren is dit helaas niet mogelijk. Er zijn te veel deelnemers om zoveel bijkomende matchen op zaterdag te plannen.”

Kalender

– Kortrijk 4-5 juni

– Ieper 11-12 juni

– Roeselare 2-3 juli

– B-tornooi Blankenberge 17 juli

– Masters Knokke-Heist 5-7 augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier