Bidavo Bissegem staat puntenloos laatste in Liga B: “Maar nog geen spijt van dit avontuur”

© LLV
Redactie KW

Na vijf wedstrijden blijft Bidavo Bissegem puntenloos laatste in Liga B. Komend weekend krijgen de Bissegemse dames een nieuwe kans om die nul van de tabellen te vegen bij Thimister-Herve, dat net boven hen geklasseerd staat.

Datzelfde Thimister-Herve boekte vorig weekend echter zijn eerste overwinning van het seizoen tegen Tchalou, terwijl Bissegem vrij kansloos met 3-0 onderuit ging tegen Haasrode-Leuven. “Leuven was veel sterker, zeker in aanvallend opzicht”, bekent libero Liesbet Tack. “Zij hadden ook meer kracht en gestalte en dat maakte mee het verschil. Het is niet onlogisch dat wij onderin staan. We missen met Julie Coussens (schouder) en Annelies Baston (knie) twee ervaren speelsters en de automatismen zijn nog altijd niet in onze ploeg geslepen.”

Het is nog wat zoeken, zeker op dit niveau. Het gaat er veel sneller aan toe, de opslagdruk ligt ook stukken hoger dan vorig seizoen in eerste divisie. We wisten dat we voor een moeilijk seizoen stonden, maar dat we na vijf matchen nog geen punt zouden hebben, daar had niemand rekening mee gehouden.”

Zaterdagavond speelt Bissegem uit bij Thimister-Herve, dat drie punten telt. “Dat wordt een belangrijk duel, maar het heeft geen zin om voor die match extra druk te leggen”, vindt Liesbet. “Als we daar een goede prestatie kunnen neerzetten, kan ons vertrouwen wel een boost krijgen.”

speelkansen

Vorig seizoen waren er twijfels bij een deel van de speelstersgroep om de stap naar Liga B te zetten. “Maar we hebben geen spijt dat we ons toch aan dit avontuur gewaagd hebben”, zegt de libero. “Een aantal meisjes had schrik om op dit niveau geen speelkansen meer te krijgen, maar dat is dus niet het geval. Iedereen vindt het best wel spannend. We maken die verre verplaatsingen met twee minibusjes en dat is altijd tof. Het groepsgevoel zit goed, de sfeer in de groep ook. En dat is het allerbelangrijkste.” (CDW)

Zaterdag 4 november om 18 uur: Thimister-Herve – Bidavo Bissegem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier