Bidavo Bissegem mag titel vieren in eerste divisie B

Redactie KW

Door de 3-2 winst van Roeselare had Bidavo Bissegem genoeg aan één luttel puntje voor de titel in eerst divisie B. Het won met 1-3 van Aalter en kon feest vieren.

Bissegem moest op bezoek bij Avanti Aalter, de derde in de stand. Bij verlies zou de beslissing vallen volgende week in Bissegem in een onderling duel tegen dit Roeselare. Maar zover hebben de Bissegemnaars het niet laten komen. In het algemeen werd het wel een beklijvende wedstrijd waarbij de gastvrouwen zich niet lieten doen en in de eerste set goed meegingen. Ze kregen zelfs drie setballen die ze allemaal de nek omwrongen. Bissegem had genoeg aan één (26-28).

Een heel ander beeld in de tweede set. Een klungelend Aalter maakte te veel fouten aan het net en de bezoekers profiteerden (17-25). De derde set was een kopietje van de tweede totdat het 2-8 stond voor de bezoekers. Een time-out later van Aalter en het stond plots 16-15. Een herboren Avanti snoepte deze set af (25-22).

De vierde set was een maatje voor niks. Met heel verzorgde aanvallen liepen de Bissegemse meisjes vlot uit tot 13- 24. De vijfde matchbal was de goede en het feest kon beginnen.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier