Bevo C speelt zaterdag topper bij Hermes Oostende C

Jasmine Verhamme. (Foto SM) © Jasmine Verhamme. (Foto SM)
Redactie KW

De C-ploeg van Bevo Beobank Roeselare is bezig aan een sterk seizoen en zette dat vorig weekend nog eens kracht bij. De tweedeprovincialer verloor in de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen nipt met 3-2 tegen Vlamvo Vlamertinge, de leider in eerste provinciale. Zaterdag staat de topper bij het derde geklasseerde Hermes Oostende C op het programma.

“We hebben inderdaad heel goed gespeeld tegen Vlamvo Vlamertinge”, blikt de 16-jarige Jasmine Verhamme terug op de 3-2-nederlaag in de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. “Het is natuurlijk spijtig dat we verloren, maar we houden er toch een positief gevoel aan over. We hadden nooit verwacht dat we zo sterk voor de dag zouden komen tegen de leider uit eerste provinciale. Het was erger geweest als we kansloos onderuit waren gegaan.”

Verrassend seizoen

Met die sterke prestatie bevestigt Bevo C ook de goede resultaten in tweede provinciale dames B. Het staat momenteel op een gedeelde eerste plaats met VT Lichtervelde A. “Een verrassing voor ons”, gaat de Roeselaarse verder. “Bij de start van het seizoen hadden we gehoopt op de top vijf en in het beste geval de top drie, maar nu staan we op die eerste plaats. De reden daarvoor? Met Bernice Vermote hebben we een ervaren trainer-coach die ons veel bijbrengt en er heerst ook een fantastische sfeer in de ploeg. Iedereen kan zichzelf zijn.”

Het beloven spannende weken te worden voor Jasmine Verhamme en haar ploegmaats. Zondag staat met de verplaatsing naar het derde geklasseerde Hermes Oostende C een eerste topper op het programma. Twee weken later volgt dan het duel tegen huidig medeleider VT Lichtervelde A.

“We gaan er alles aan doen om aan de leiding te blijven”

“De vorige keer hebben we gewonnen tegen Hermes, maar dat was thuis. Nu is het op verplaatsing, wat in hun voordeel is. Maar we gaan er alles aan doen om de drie punten te pakken en aan de leiding te blijven. Iedereen is gemotiveerd om de titel en promotie naar eerste provinciale binnen te halen. We zullen iedere week tot het uiterste gaan”, besluit de middenspeelster van Bevo C.

(SM)

Zaterdag 10 maart om 16.30 uur: Hermes Oostende C – Bevo Beobank Roeselare C