Bevo A verliest finale van Vlaamse beker na spannende vijfsetter

© Bart
Redactie KW

Zondagavond stond in Vilvoorde de finale van de Vlaamse volleybalbeker op het programma. Daarin ging Bevo Beobank Roeselare A nipt onderuit na vijf sets tegen Uvok Uikhoven.

Uvok Uikhoven is een gevestigde waarde in eerste divisie A en sloot het voorbije seizoen af op de derde plaats, terwijl Bevo Beobank Roeselare A zich tot kampioen kroonde in tweede divisie B. Het beloofde dus moeilijk te worden voor de dames uit Beveren-Roeselare, maar niet onmogelijk.

In de eerste set begon Uikhoven echter aan een verschroeiend tempo en won met 14-25. Bevo liet zich echter niet kennen en zette de bordjes gelijk in de tweede set met 25-14. In de derde set ging Bevo op zijn elan verder en zette met 25-21 de 2-1-setstand op het bord. In de vierde set kon het alle kanten uit, maar Uikhoven kon met 20-25 de belle uit de brand slepen.

In de vijfde set was de spanning van begin tot einde te snijden. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en pas helemaal op het einde kon het ervaren Uikhoven de zege naar zich toetrekken met 13-15. Een nipte nederlaag na een spannende wedstrijd, maar Bevo Beobank Roeselare A mag sowieso terugblikken op een fantastisch seizoen.

Setstanden: 14-25, 25-14, 25-21, 20-25, 13-15.

(SM – a-foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier