Belgische volleymeisjes kansloos tegen Servië

De tijgers tijdens een training © Facebook / Young Yellow Tigers

Dinsdag speelden de Young Yellow Tigers hun tweede wedstrijd op het EYOF in Tbilisi, Georgië. Na de knappe winst van gisteren tegen Tsjechië moesten onze meisjes aan de bak tegen vice-Europees kampioen Servië.

België schoot prima uit de startblokken met een 6-5 voorsprong. Al snel kwam echter de kwaliteit van het Servische team naar boven: aanvallend geweld, prima verdediging en stevige opslagdruk. De Jonge Tijgers kregen het lastig om het hoge ritme te volgen en moesten de eerste set met 19-25 aan Servië laten, ondanks een knappe remonte op het einde van de set.

Jammer genoeg kon België het mooie volleybal niet doortrekken naar de start van de tweede set. Een vroege achterstand resulteerde in een verlies met 14-25.

De Tigers bleven vechten in set drie, maar de Servische overmacht bleek te groot: 18-25 en dus 0-3 verlies.

Een zwaar verdict na een wedstrijd waarin een zeer sterk Servië eigenlijk nooit de kans heeft gegeven aan België om in de match te komen. De Belgen konden onvoldoende weerwerk bieden om aanspraak te maken op meer. Al bij al een leerrijke partij die de Young Yellow Tigers kunnen gebruiken om woensdag om 19 uur (17 uur Belgische tijd) tegen Polen een ticket voor de halve finales af te dwingen.

Setstanden: 19-25, 14-25, 18-25.

België speelde met Coppin, Herbots, Stragier, De Tant, Van Avermaet, Coppens, libero: Lisa Van Den Vonder. Kwamen in: Flament, Peeters, Valkenborg, De Quick.