Belgische volleyjongens eindigen zesde op EYOF

29/07/17 om 09:08 - Bijgewerkt om 13:56

In de strijd om de vijfde plaats in het EYOF in Györ verloren de Belgische jongens U17 hun wedstrijd van Turkije.

Belgische volleyjongens eindigen zesde op EYOF

Op de laatste dag van het volleytoernooi in het EYOF (European Youth Olympic Festival) verloren de Belgische jongens van coach Mieke Moyaert met 2-3 (25-20, 21-25, 17-25, 25-18, 11-15) van Turkije, hoewel in de poulefase met 3-0 van dezelfde ploeg gewonnen werd. België eindigt daardoor zesde op het EYOF. Het gaat Hongarije vooraf, dat niet meer moest spelen voor de zevende plaats omdat de Nederlandse ploeg van coach Julien van de Vyver al voor het toernooi forfait moest geven wegens een besmettelijk virus binnen de groep van Oranje.

Speelden voor België: Brems 2, Vanneste 13, B. Peters 8, Vandamme 15, Van Lommel 10, Devreker 4, libero Verstraete. Kwamen in: Desmet 6, Van Hoyweghen 1, Bossée. Mathieu Vanneste (Loppem), Wouter Devreker (Koekelare), Mathijs Desmet (Roeselare), Tim Verstraete (Kuurne) en Kevin Bossée (Ichtegem) zijn de West-Vlamingen in de ploeg. Coach Mieke Moyaert woont in Zwevezele.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!