Belgische volleybaljongens eindigen tweede op EK-kwalificatietornooit

Redactie KW

De U16 jongens verloren ondanks een mooie prestatie met 3-0 van Italië.

De U16 speelde een EK-kwalificatietornooi in het Italiaanse Ostuni. Eerder werd er al gespeeld tegen Spanje (3-1 winst), Italië (0-3 verlies) en Nederland (3-0 winst). In de finale moesten ze opnieuw tegen gastland Italië, ook ditmaal werd er met 0-3 verloren. De setstanden waren 34-32, 25-18 en 25-23.

Bij de Belgen speelden Seppe Rotty (Torhout) als basisspeler en Wandglin Vanhove (Oostende) & Thiemen Ocket (Tielt) als invallers.

In de loop van het toernooi hadden de Belgische jongens al eens redelijk kansloos van Italië verloren, maar de staff van de Belgische ploeg met coach Wim de Boeck en assistente Heidi Van Peer wilden zich deze keer niet zo maar gewonnen geven. “Ik moet toegeven dat de Belgen ons stevig onder druk zetten en voor stress zorgden in onze ploeg, zeker in de eerste set, die alle kanten uitkon,” gaf de Italiaanse coach ruiterlijk toe.

De Belgische jongens mogen dus met tevredenheid op een mooi resultaat terugblikken en afwachten of ze zich alsnog kunnen plaatsen voor het EK. Aanvoerder Simon Plaskie mocht dan toch tevreden de beker voor de tweede plaats in de hoogte steken.

Voor België speelden: D’Heer 19, Rotty 11, Plaskie 9, Van Helmont 4, Catteeuw 5, Theys 1, libero Verbruggen. Ook: Mc Clusky, Perin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier