Belgische U19-jongens winnen het WEVZA-tornooi

14/07/17 om 12:57 - Bijgewerkt om 13:40

België U19 is de laureaat van het WEVZA-tornooi in Duitsland door in de finale met 3-2 te winnen tegen het gastland.

Belgische U19-jongens winnen het WEVZA-tornooi

Deze Mathieu Vanneste is één van de vijf West-Vlamingen in de Belgische ploeg. © VDB

In de eerste twee sets was er een sterk wedstrijdplan, waardoor het Duitse midden aan banden gelegd werd. De tactische services aan Belgische zijde rendeerden ook, zodat de Duitse hoekaanvallers niet echt in de match kwamen (tweemaal 25-19). In de derde set zorgden wat twijfelballen ervoor dat Duitsland een paar punten kon uitlopen: 2-5 en het vertrouwen groeide bij het thuisland. Met meer risicoservices kwam de Belgische side-out meer onder druk. Een goede servicereeks van Desmet bracht de Belgen terug bij 16-16, maar opnieuw foutjes in side-out zorgden dat Duitsland bij 23-25 terug in de match kwam.

Tie-break

In de vierde set bleef Duitsland uitpakken met zware servicedruk, terwijl België te weinig druk kon zetten met de service, zodat de Duitsers eenvoudig bleven scoren met een tie-break als gevolg (17-25). In de vijfde set werden de fouten aan Belgische zijde beperkt en kon meer lef in de service gestoken worden. De finalisten wisselden van kant bij 8-6 en het tactisch plan bleef renderen, zodat de tornooizege bij 15-12 binnen was.

Mathijs Desmet (Roeselare), Tim Verstraete (Kuurne), Mathieu Vanneste (Loppem), Wouter Devreker (Koekelare) en Kevin Bossée (Ichtegem) zijn de West-Vlamingen in de ploeg van coach Mieke Moyaert, zelf afkomstig van Zwevezele.

Voorbereiding op EYOF

WEVZA (Western European Volleybal Zonal Association) is een achtlandentoernooi waarin België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland met elkaar strijden in verschillende leeftijdscategorieën. Het wordt door de Belgen als de ideale voorbereiding gezien op het EYOF (European Youth Olympic Festival), dat eind deze maand plaatsvindt in het Hongaarse Györ.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!