Belgische U17-volleyploeg staat op zucht van het EK

14/04/17 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:17

Met Seppe Rotty uit Torhout en Oostendenaar Wandglin Vanhove maken twee West-Vlamingen deel uit van de Belgische U17-ploeg, die donderdag met 3-1 won van Polen.

Belgische U17-volleyploeg staat op zucht van het EK

© Getty Images/iStockphoto

Blitzstart van de Belgische youngsters op het EK kwalificatietoernooi U17 in Vilvoorde na een schitterende collectieve prestatie tegen favoriet Polen. Als er ook zaterdag gewonnen wordt van Letland, dan spelen de jonge Belgen deze zomer het EK. Na 7-1 in de eerste set moest de Poolse coach al ingrijpen na afwisselend aanvalsspel van Plaskie, Van Helmont en McCluskey. Op kousenvoeten naderden de Polen via Nowakowski, Roque de Oliveira en blocks van de 2,07 meter grote Cichosz. Tot 19-18 kwamen ze terug en nadien konden ze twee setpunten redden, alvorens Rotty de klus klaarde. Ook in de tweede set leidden onze landgenoten dankzij een sterk blokkende Van Helmont, de sterk scorende Plaskie en Peeters, maar ook dankzij een ijzersterke verdediging met libero Verbruggen in een hoofdrol. Toen de Polen ook de fouten begonnen op te stapelen, werd het al snel 2-0 in een match die door de Belgen als cruciaal geacht werd.

Collectief sterke prestatie

In de derde set was België echter op achtervolgen aangewezen toen het Poolse blok iets hoger leek te staan: 11-14. Maar Plaskie en vooral Joost Peeters (11 punten in set 3) vochten terug, zodat het nog een enerverend seteinde werd met veel fouten en setpunten langs beide kanten (23-24, 25-24, 25-26, 27-26, 27-28) en uiteindelijk setwinst voor de Polen. Evenwichtige vierde set (10-10, 17-17, 20-20) van twee stilaan vermoeid rakende ploegen. Met een sterke De Oliveira leken de Polen het te halen, maar een ace van de ingevallen Fafchamps, een straf punt van Peeters en een blok van Van Elsen zorgden voor een vreugdedans bij de Belgen. "Deze ploeg bezit de juiste mentaliteit en ze leverde een collectief sterke prestatie nadat ze een reeks tactische opties uitstekend uitvoerden", vond coach Wim de Boeck.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!