Belgische opslagdruk levert geen setwinst op voor Yellow Tigers

14/07/17 om 19:08 - Bijgewerkt om 19:07

Opnieuw geen setwinst voor de Yellow Tigers in de sterkste landencompetitie van de wereld. Nederland had het wel lastig met de Belgische opslagen maar compenseerde dat ruimschoots in aanval en blok. Het werd 0-3 voor Nederland in het duel van de Lage Landen. Zaterdag is thuisland Rusland de nieuwe tegenstander in Kaliningrad.

Met Plak aan de opslag maakt Nederland snel een grote kloof (3-9). Neyt vervangt De Tant als libero en de set vernauwt even tot een zuiver opslagspel: drie opeenvolgende Nederlandse missers en aces van Leys en Aelbrecht. Dankzij goed verdedigend werk van Neyt, een killblock van Grobelna en een krachtige aanval van Herbots staat het weer gelijk (12-12). Nederland probeert uit te lopen maar twee aces van Leys houden de Tigers in de set. Bij 19-19 wappert de lijnrechter met zijn vlag omdat hij de aanval van Aelbrecht tegen de antenne had gezien. De lichaams...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!