Belgische meisjes plaatsen zich voor kruisfinales Achtlandentornooi

© Facebook Belgian Young Yellow Tigers

Op het Achtlandentoernooi in Schaffhausen voor meisjes U17 bracht de wedstrijd België – Spanje alvast wat animo teweeg, daar een plaats in de kruisfinales de inzet was.

© Facebook Belgian Young Yellow Tigers

De Belgische meisjes slaagden uitstekende in hun opdracht en wonnen met 3-1 (25-19, 25-23, 16-25, 25-22), waardoor ze vermoedelijk zaterdag tegen Duitsland de halve finale spelen. Door een uitstekende service van onze Young Yellow Tigers werd bij aanvang van de eerste set een mooie kloof gemaakt. Aangevuld met stevig blokwerk konden we de eerste set netjes inlijven met een 25-19 stand.

Receptie wat moeilijker

De tweede set leek in eerste instantie een kopie van de eerste set, doch naar het einde van de set toe kregen de Belgische meisjes het receptioneel wat moeilijker en konden de Spaanse meisjes heel wat extra kansen benutten. Uiteindelijk werd de tweede set ingelijfd met 25-23, mede door het prima aanvalswerk van onze Youngsters.

In set drie, werd onze receptie danig op de proef gesteld, waardoor ook aanvallend de motor stokte. De trein leek voor de Spaansen nu echt vertrokken, ze walsten doorheen de set en konden die met duidelijke 16-25 cijfers naar zich toe trekken.

In de vierde set, gingen de Belgische meisjes goed van start, maar kwam de twijfel terug naar boven drijven, daar de Spaanse meisjes goed gericht serveerden. In het midden van de vierde set werden enkele tactische wissels en wijzigingen doorgevoerd, waardoor we alsnog verdiend de 3-1 score op het bord zagen.

Eerste doelstelling is alvast bereikt, nl. een top 4 plaats, maar de honger naar meer is bij de Belgische meisjes in ieder geval aanwezig. Allicht spelen ze zaterdag tegen Duitsland; een te duchten tegenstander.