Belgische juniores jongens (U20) naar EK Volleybal in Brno

Redactie KW

Een plaats bij de eerste acht is de ambitie.

Woensdag vertrekt de Belgische junioresploeg jongens o.l.v. coach Joel Banks naar het EK in het Tsjechische Brno. Enkele spelers moesten geblesseerd afhaken zoals De Paepe en Konings, Gilles Vandecaveye kan niet mee wegens zeven herexamens, terwijl libero Lowie Stuer een promotie kreeg naar het senioresteam, waar hij de geblesseerde Stijn Dejonckheere moet vervangen.

“We moeten naar het belang van het Belgisch volley in het algemeen kijken,” klinkt het wijs bij bondscoach Joel Banks. De juniores kregen een stevige voorbereiding. “Wij kregen eerst zwaar op onze donder van Italië, maar we zijn net terug uit Servië, waar we vier dagen op stage gingen en waar we weliswaar twee keer met 3-1 verloren, maar het spelniveau ging al duidelijk de hoogte in. Ik denk dat we er klaar voor zijn.

Door de genoemde afwezigheden is er misschien wel ietsje minder kwaliteit aanwezig, maar ook met die jongens erbij hadden we geen echte sterspeler in onze ploeg. We kwalificeerden ons trouwens omdat we goed als team gespeeld hebben.”

Na de lottrekking kreeg Banks te horen dat zijn ploeg een gunstige loting mee kreeg. “Het is wel juist dat we landen als Rusland, Servië en Italië ontwijken, maar onze eerste twee wedstrijden tegen Turkije en Polen mogen er ook wel zijn. Slovenië bezit ook een sterke ploeg, hoor! Je hoort mij dan ook niet zeggen dat we de kruisfinales zullen halen, maar we zouden toch voor een plaats tussen 5 en 8 in aanmerking moeten komen. Afwachten hoe Tsjechië zich voor eigen publiek gedraagt en misschien wordt de slotmatch tegen Roemenië wel de sleutelmatch voor ons.”

De selectie bestaat uit: Lou Kindt, Simon Peeters, Jelle Decoene, Thomas Bisaerts, Michiel Thijs, Arno Van de Velde, Florian Malisse, Robbe Vandeweyer, Sander Depovere, Thomas Pardon, Menno Van de Velde en Jonas Colson.

De West-Vlamingen in deze groep zijn: Jelle Decoene (Kuurne) en Sander Depovere (Ardooie). Arno Van de Velde is dan weer middenman bij Knack Roeselare. Gilles Vandecaveye, die verstek geeft wegens zeven herexamens, is ook een West-Vlaming (Bellegem) die bij Marke-Webis in Liga B speelt.

Het programma van de Belgische juniores:

Vrijdag 29/08: 15u België – Turkije

Zaterdag 30/08: 20u België – Polen

Zondag 31/08: 17u30 België – Tsjechië

Dinsdag 02/09: 15u België – Slovenië

Woensdag 03/09: 17u30 België – Roemenië

(MC/AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier