Bekersprookje Marke-Webis stopt in Deurne

Redactie KW

Zoals verwacht heeft Marke-Webis de 0-3-nederlaag uit de heenmatch van de kwartfinale van de Belgische Beker niet kunnen rechtzetten op verplaatsing bij Antwerpen. In Deurne werd het 3-0 met 25-17, 25-18 en 25-18 al setstanden. Het prachtig bekersprookje is daarmee over voor de fusieploeg.

Vooraf maakten de West-Vlamingen zich niet al te veel illusies na de 0-3 uit de heenmatch. Genieten van de unieke wedstrijd en zoveel mogelijk punten pakken. Meer moest dat niet zijn voor de enige overgebleven ploeg uit de Liga B, die zich gesteund zag door heel wat supporters die de verplaatsing met een fanbus maakten.

Bij Marke-Webis geen Olivier Coussens, hij sukkelt nog altijd met een rugblessure. Daardoor kwamen de broertjes Vandecaveye samen tussen de lijnen. Zij zagen hun ploeg met 1-4 niet denderend starten, maar vanaf dan ging het eventjes crescendo. De opslagdruk blijft een gevaarlijk wapen en dat uitte zich in 10-10. Maar ook Antwerpen heeft een paar stevige servicekleppers in de rangen. Ahremark scoorde eerst de 14-12 van aan de opslaglijn en een blok van Krastins bracht Antwerpen op 18-13. Kapitein Jolan Cox trad ook eens op de voorgrond met een knappe aanval bij 20-14. Een onoverbrugbare kloof voor de bezoekers die opeens niet meer tot scoren kwamen.

Bekersprookje Marke-Webis stopt in Deurne

Antwerpen had nog 1 setje nodig en de thuisspelers waren niet van plan om nog veel twijfel te zaaien na de 4-4. Sinkkonen bouwde via een gelukje een bonus van vier punten op. Marke-Webis deed er alles aan om z’n voet naast de thuisploeg te zetten maar aanvallend maakten de Sinjoren te weinig fouten om tot wankelen te komen. De jonge Belg Peeters tekende voor 13-8 en even later smashte de Fin Krastins zijn ploeg aardig op weg naar de halve finales (16-9). Dat besefte ook coach Alain Dardenne die al begon met de applauswissels. Marke knutselde nog een paar succesvolle aanvallen in mekaar en kon op die manier milderen. Het was wel Antwerpen dat via een muurtje de West-Vlamingen mathematisch uit de Beker kegelde: 25-18.

Vedette Cox bleef aan de kant in set drie en het gaf MWB de mogelijkheid om via een verzwakte tegenstander 2-4 uit te lopen. Lang konden de bezoekers niet profiteren van de voorsprong want Antwerpen kwam weer opzetten. Van Huffel probeerde bij 14-10 nog wat orde op zaken te stellen met een time-out maar het klasseverschil stak nog steeds de kop op. De meegereisde Markesupporters toonden zich nog altijd van hun beste kant. In een zinderende sfeer en onder luid applaus namen ze afscheid van hun bekerhelden.

Bekersprookje Marke-Webis stopt in Deurne

Zaterdag wacht een nieuwe bekerconfrontatie, deze keer op nationaal/divisie-niveau. In de kwartfinale mag Marke-Webis op bezoek bij rivaal en reeksgenoot Lendelede. Een dag later ontvangt Marke-Webis in de Liga B de topsportschool van Vilvoorde. Alleen als de drie punten gepakt worden tegen de youngsters, zal Jan Van Huffel een tevreden coach zijn.

(MPM – Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier