Beerlanders kampioen in 3de provinciale

Titelfeestje in Beernem. © GD
Redactie KW

Zaterdagavond verzekerde volleybalclub De Beerlanders zich van de titel in derde provinciale.

Met een droge 3-0 werd Lendelede huiswaarts gestuurd en konden de feestelijkheden beginnen. Met nog één wedstrijd voor de boeg kan de titel de Beernemenaars niet meer ontsnappen.

“We hebben dit seizoen een onberispelijk parcours afgelegd en daar mogen we trots op zijn. In de reguliere competitie in de reeks B verloren we geen enkel punt en sloten we af met een onwaarschijnlijke 42 op 42 punten. In de play-offs met de beste vier teams uit de twee reeksen moesten we slechts 1 puntje prijs geven. Tegen Paco Zedelgem wonnen we vorige week met 3-2 en toen was het duidelijk dat we dit kampioenschap niet meer konden verliezen.” Aan het woord is een trotse coach Maarten Decuypere.

“Naast deze titel wonnen we dan ook nog de Gouden Beer hier in Beernem. De trofee voor de meest verdienstelijke ploeg van de gemeente. Dit mag ook eens onderlijnd worden. Maar het werk is natuurlijk nog lang niet af. Volgend seizoen wenkt de 2de provinciale. Enkel Tim Verplancke zal ons team verlaten maar ik hoop op een paar versterkingen” voegt hij er nog aan toe.

(GD – foto GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier