Beachduo Lemmens-Ver Eecke wint verrassend beachmanche in Kortrijk

© VDB
Redactie KW

Tim Lemmens en Anshel Ver Eecke trokken verrassend aan het langste eind op de beachmanche in Kortrijk. Bij de vrouwen kroonde het duo Gielen-Verstrepen zich tot winnaar.

Het beachduo Lemmens-Ver Eecke is de laatste weken uitstekend bezig. Vorige week moesten beide heren zich nog tevreden stellen met een tweede plek in Gent, maar zondagmiddag schreven ze overtuigend de beachmanche in Kortrijk op hun naam. In de halve finale zette het duo de broers Vandeceye in drie sets opzij. In de finale moesten Tim Van de Wielle en Bauk Muysewinkel er in twee spelletjes (18-21, 15-21) aan geloven.

Grote ontgoocheling

In het vrouwenkamp ontgoochelde streekgenote Maud Catry aan de zijde van Els Vandesteene. In de kruis finale ging het duo onderuit tegen de uiteindelijke winnaars Katrien Gielen en Karolien Verstrepen. Die wonnen na een spannende finale in drie sets (22-20, 19-21, 12-15) van Verheyden-Beken. Bij Maud was de ontgoocheling achteraf duidelijk voelbaar. “Ik had er veel meer van verwacht. We speelden eigenlijk een thuismatch en wilden absoluut de finale halen. Maar we hadden wat pech met de loting. We eindigden eerste in onze groep, maar moesten dan verrassend aan de bak tegen Gielen en Verstrepen. Daarin hadden we zeker kansen om te winnen. Alleen op de belangrijke punten maakten zij meer het verschil.”

De volgende manche staat op zaterdag 11 en zondag 12 juni op het programma in Ieper. (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier