B&W Lendelede wipt over Marke-Webis na 3-1-derbywinst

Thomas Vandenberghe slaat in het blok van Louis Vandecaveye en Korneel Vandendriessche. © Bart
Redactie KW

In een sfeervolle derby haalde B&W Lendelede de volle buit binnen met 3-1. Het wipt over Marke-Webis naar de vierde plaats in de klassering.

Bij de thuisploeg moest Jeroen Balduyck ziek forfait geven waardoor coach Hungnaert in een onuitgegeven opstelling de derby aanvatte. De inleidende beurten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Marke-Webis won op karakter én omdat Lendelede zich in het setslot zich op enkele foutjes liet betrappen (24-26). Vanaf de eerste herneming kon Lendelede de foutenlast beperken. Bezoekers Brecht Dewispelaere en Louis Vandecaveye kenden bovendien niet echt hun dagje. Lendelede stelde 25-23 gelijk.

Vanaf de derde beurt domineerde Lendelede vanuit een degelijke verdediging. Manu Callebert veegde alles spectaculair van de grond als libero. Aan de overkant speelde ook libero Jelle Nagels een sterke partij, wat de spektakelwaarde van de match aardig opdreef. Bij de thuisploeg was Joppe Paulides outstanding en Lendelede verdubbelde: 25-19.

Ook in set vier was Marke-Webis op achtervolgen van een subliem Lendelede aangewezen en kon het niet echt dreigen naar de belle om 25-22 te verliezen. Uiteindelijk kregen de ruim aanwezige volleybalsupporters een derby om duimen en vingers van af te likken. Dat laat het beste verhopen voor de provinciale bekerfinale tussen beiden teams. De partij wordt op paasmaandag in De Haan afgewerkt.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier