Assistent-coach Sven Govers verlaat Hermes en stapt naar Farciennes

Redactie KW

Farciennes, dat in de play-downs strijdt om het behoud in liga A, heeft assistent-coach Sven Govers (Hermes Oostende) tot hoofdcoach in het nieuwe seizoen aangesteld.

Sven Govers verlaat na dit seizoen Hermes Oostende. Hij bereikte een akkoord met reeksgenoot Farciennes om er hoofdcoach te worden. Govers was anderhalf jaar geleden samen met coach Niels Kingma in Oostende aangekomen. Na het ontslag van Kingma enkele weken geleden bleef hij wel op post. Govers is ook assistent-coach en scout bij Top Volley Belgium Youth en selectietrainer van de jongens in Vlaams-Brabant.

Grimbergenaar Govers beweert dat het al geruime tijd zijn droom is om zelf een team te vormen waarmee hij in de hoogste reeks successen kan boeken. Bij Hermes Oostende bleef hij na het ontslag van Niels Kingma de tweede in rang, want Johan Lozie werd als nieuwe hoofdcoach ingehaald.

Bij Farciennes houdt Govers volgend seizoen wel het sportieve roer in handen. Naar eigen zeggen was hij meteen gewonnen voor het nieuwe en ambitieuze plan van Farciennes waar hij volgend seizoen vijf trainingen per week aan een jonge speelstersgroep zal leiden.

(PR – Foto a-KVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier