Asse-Lennik overklast Knack Roeselare en pakt Supercup

Frank Depestele verdeelt en heerst. Asse-Lennik liet Knack Roeselare in geen enkele set aan 20 punten komen. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Het is geen 25ste nationale prijs en geen derde Supercup op rij geworden voor Knack Roeselare. In de Edugo Arena in Oostakker werd de landskampioen helemaal weggespeeld door Asse-Lennik, dat de klus in drie sets klaarde: 16-25 en tweemaal 17-25.

Bij Knack Roeselare mochten de nieuwkomers Piotr Orczyk en Trinidad de Haro in de basis starten. Voor de rest de gekende namen met kapitein Tuerlinckx, Verhanneman, Paulides, Coolman en libero Stijn Dejonckheere. Bij Asse-Lennik drie nieuwkomers in vergelijking met de ploeg van vorig seizoen: kapitein Depestele, Staszewski en Colson, aangevuld met Baetens, Sugranes, Overbeeke en libero Sparidans.

Voor het eerst digitaal net

Deze wedstrijd was overigens de eerste van de G25, 25 volleybalwedstrijden die dit seizoen live op televisie (Telenet) te zien zullen zijn. En er was nog een andere primeur: voor het eerst werd gebruik gemaakt van een digitaal net, waarbij tussen de sets en bij time-outs boodschappen en info op het net getoond worden.

Asse-Lennik begon verschroeiend. Met Seppe Betens aan de opslag liep de bekerwinnaar van vorig seizoen meteen uit tot 1-8. De grote achterstand kwam duidelijk hard aan bij de landskampioen en bij 4-14 bedroeg de kloof zelfs tien punten. Regisseur van dienst Frank Depestele bediende Baetens, Sugranes en co op zijn Depesteles en Lennik richtte voorts veel schade aan met de service. Bij 16-25 was de eerste set al gespeeld toen Seppe Baetens de derde Lennikse setbal tegen de grond sloeg.

Niet veel beterschap bij Knack Roeselare in de tweede set. Bij 3-2 kwam Roeselare wel nog voor het eerst voor in deze wedstrijd, maar Lennik nam bij 8-8 weer over en bij 8-10 moest setter Trinidad al naar de kant. Met Stijn D’Hulst in de ploeg ging het niet meteen veel beter bij Roeselare en ook Knacks tweede nieuwkomer Orczyk werd bij 9-13 uit zijn lijden verlost. Van Hirtum was zijn vervanger, maar ook hij kon het tij niet doen keren. Onder impuls van een sterke Martijn Colson werd het een nieuwe afstraffing voor Knack en deze keer had Lennik maar een setbal nodig om het af te maken: 17-25 na een blok van Sugranes.

Van kwaad naar erger

In de sfeervolle Edugo Arena werden de meegereisde Roeselaarse supporters stil. De Lennikse fans maakten daarentegen steeds meer lawaai, zeker toen Colson in het setbegin zijn sterk seteinde van set twee gewoon verder zette (2-4). Trinidad was bij Knack weer in de ploeg gekomen en Van Hirtum mocht blijven staan. Bij Knack leek echter niets nog te lukken en coach Rousseaux bracht er ook Claes en Van de Velde in voor Verhanneman en Paulides.

Vanaf 10-12 ging het echter van kwaad naar erger bij zijn mannen en Lennik stoomde door naar nieuwe setwinst en de eerste Supercup in de clubgeschiedenis. Via 14-22 ging het naar 16-24 en Martijn Colson mocht zijn sterke match bekronen door de tweede matchbal tegen de grond te smashen: 17-25 en 0-3. Een pijnlijke nederlaag voor Knack Roeselare, drie dagen voor de competitiestart van woensdag, thuis tegen Guibertin. Asse-Lennik mag komende donderdag opnieuw naar de Edugo Arena afzakken voor hun competitie-opener tegen Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier