Apollo Koekelare staat op knappe derde plaats

Stef Vandewalle © Foto Coghe
Redactie KW

In derde provinciale wist de herenploeg van Apollo Koekelare vorig weekend voor de achtste keer op een rij te winnen. Deze keer was de ploeg van coach Steven Plaetevoet duidelijk te sterk voor Bavo Bavikhove. Hiermee nestelt het team zich comfortabel op de derde plaats van de rangschikking.

Voor Stef Vandewalle (24) die ondertussen al bijna 15 jaar uitkomt voor Apollo zijn de goede resultaten niet echt een verrassing. “Vorig jaar zijn we verdiend gezakt uit tweede provinciale, maar dit jaar spelen we in een reeks waarvan we het niveau zeker aankunnen. Jong Kuurne verloor nog geen enkele wedstrijd en is duidelijk het beste team, maar alle andere ploegen kunnen we gerust aan.”

“Dit jaar spelen we in een reeks van ons niveau”

Bij de aanvang van het seizoen hadden zowel het bestuur als de trainer slechts één doel voor ogen: een nieuwe, maar vooral goede ploeg bouwen. Stef bevestigt volmondig deze doelstelling, maar benadrukt toch dat de huidige ploeg heel wat in haar mars heeft. “We spelen momenteel een seizoen zoals iedereen verwacht had. Maar ik denk toch dat we met deze ploeg gemakkelijk kunnen meedraaien in tweede provinciale. We zouden zonder twijfel een goede middenmoot zijn. Verschillende spelers zien het ook zitten om in een hogere reeks te spelen dan deze waarin we momenteel uitkomen.”

“Ik zou graag promoveren, maar dan enkel als kampioen van de reeks”

Over zijn persoonlijke ambities is hij heel openhartig en duidelijk. “Natuurlijk zou ik heel graag promoveren, maar dan enkel als kampioen van de reeks. Ik wil nooit meer een seizoen als vorig jaar meemaken. Twee seizoenen geleden promoveerden we naar een hogere reeks via de eindronde. Het jaar daarop verloren we in tweede provinciale bijna alle wedstrijden. Dan speel ik eerlijk gezegd nog liever in derde provinciale.”

Stef Vandewalle looft vooral de goede sfeer in het team heerst. “Onze ploeg is echt een vriendengroep die spelplezier uitstraalt. We amuseren ons zowel op training als tijdens de wedstrijden. Zo reiken we iedere week een ludieke trofee uit voor iemand die een domme stoot uithaalt. Die speler krijgt dan een roze helm en wordt als ‘duts van de week’ extra in de bloemetjes gezet.”

“Ik wil nooit voor een andere club dan Apollo uitkomen”

“Ik heb een heel sterke band met deze club, zegt Kortemarkenaar Stef Vandewalle. “Ik wil nooit meer voor een andere ploeg uitkomen. Ondertussen heb ik ook aanvaard om een bestuursfunctie op te nemen omdat ik me effectief wil inzetten voor deze vereniging. Ik overdrijf niet als ik beweer dat ik leef voor Apollo.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier