Anshel Ver Eecke uit Menen wint derde manche nationaal beachvolleybalcircuit

Anshel Ver Eecke en zijn partner Tim Lemmens wonnen de felbevochten finale. © VDB VDB
Redactie KW

De receptie-hoekspeler van Par-ky Menen was samen met zijn vaste partner Tim Lemmens de beste in Hechtel-Eksel. Bij de dames wonnen Liesbeth Mouha en Katrien Gielen al voor de derde keer op rij.

De winnaars van de voorbije manches ontbraken bij de heren, dus was het bij aanvang al duidelijk dat er een ander duo zou juichen. Menenaar Anshel Ver Eecke was samen met Tim Lemmens rechtstreeks geplaatst voor de eindronde op zondag, maar aanvankelijk had het duo het niet gemakkelijk. Zowel tegen Jens Christiaens-Lienert Cosemans als Audry Frankart-Tim Verschueren hadden Ver Eecke en Lemmens drie sets nodig. In de kwart- en halve finale liet het duo geen sets liggen en in de finale ontmoetten ze zowaar opnieuw Audry Frankart en Tim Verschueren. Het werd opnieuw een felbevochten partij, waarbij de tornooiwinnaars pas bij 17-19 in de derde set mochten zegevieren.

Mouha-Gielen domineren

Bij de dames stond er andermaal geen maat op Liesbeth Mouha en Katrien Gielen, die ook al de voorbije twee manches wisten te winnen. Zij haalden het in de finale vlot van Elien en Britt Ruysschaert. De beste West-Vlaamse prestatie bij de dames kwam van de Brugse Nina Coolman. Zij bereikte samen met gelegenheidspartner Lore Simons de halve finale, maar botste daar op de zussen Ruysschaert. AndereWest-Vlamingen die sneuvelden in de kwartfinales waren Renée Verhulst (met Britt Thielemans) bij de dames en Lous Vandecaveye (met Tim Van de Wielle) bij de heren.

De volgende manche van het Belgian Beachvolley Championship vindt komend weekend plaats op de Grote Markt in Kortrijk.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier